Alternativ

miercuri, februarie 01, 2006

Pazzurro.doc - Concurs de film documentar pentru tinerii regizori

Concursul face parte din proiectul "Elementi - Acqua Aria Terra Fuoco", proiect initiat de Ministerul Mediului din Italia. Prima editie a acestui concurs va avea loc in Parma in perioada 22 - 26 martie 2006. Prin acest concurs se doreste promovarea documentarului, ca o forma expresiva ce imbina aspecte ale informatiei stiintifilce cu procesele de elaborare artistica, totul in folosul mediului inconjurator si a problemelor ce ar putea fi solutionate astfel.
REGULAMENT
1) Concursul se adreseaza tinerilor artisti care au implinit varsta de 18 ani

2) Documentarul trebuie expediat pana la data de 15 .02. 2006 cu urmatoarele coordonate: Ministero dell'Ambiente e della Tutela del Territorio, ufficio gabinetto - concorso Pianeta Azzurro.doc. Via Cristoforo Colombo 44, 00147 Roma
3) Operele pentru a fi selectionate vor fi expediate in format DVD. Sunt acceptate doar copiile in perfecta stare si siguranta. Organizatia isi rezerva dreptul de a cere ulterior formatul original pentru proiectia oficiala.
4) Participantii trebuie sa trimita, impreuna cu opera pentru concurs: - formularul de inscriere completat integral; - o fotografie de scena in format digital (CDRom) - un scurt portofoliu biografic precum si fotografia tanarului regizor (CDRom) - lista subtitlurilor in limba italiana precum si textul de dialog integral si al comentarilor in cazul in care documentarul este realizat intr-o limba straina celei italiene.
5) Proiectia filmelor se va desfasura conform programului stabilit de catre organizatori, deciziile acestora fiind indiscutabile.
6) Pe durata evenimentului, copia materialului expediat devine proprietatea organizatorilor. Materialul produs pentru selectionare nu va fi restituit, acesta urmand sa fie gazduit de arhiva Laboratorului de cultura urbana al "Associazione Elementi di Parma".
7) Materialele selectionate vor fi incluse intr-un program/catalog, publicat pe site-ul dedicat evenimentului, folosit in scop informativ de catre secretariatul organizativ. Participantii selectionati se obliga sa autorizeze difuzarea de fragmente din materialul filmat, fragmente cu durata maxima de 3 minute, pentru promovarea evenimentului in mass-media.
8) Nu este specificata o taxa de inscriere. Cheltuielile de expediere a operelor sunt suportate de catre participanti.
9) Organizatorii, se absolva de orice probleme legate de eventuale daune, furturi ori alte inconveniente cu privire la materialele primite.
10) Pentru fiecare opera trimisa este necesara completarea separata a unui formular de participare.
11) Autorii admisi vor fi anuntati in timp util. Organizatorii asigura cazarea unui reprezentant in parte pentru primele trei materiale clasificate.
Juriul va accorda urmatoarele premii: - premiul 1: 2000 euro - premiul 2: 1000 euro - premiul 3: 500 euro
Mai multe detalii cu privire la acest concurs, precum si formularele de inscriere:Ex Libris(Italia) tel. 011/5216419;
elementi@exlibris.it www.elementi.pr.it